fbpx

Stel je bent een koe

24 sept t/m 1 november 2014 Nederlandse theaters

stel je bent een koe

stelt u zich voor
de hele wereld in rood
oranjerood zoals de ondergaande zon
cadmiumrood zoals de schilders van vroeger het gebruikten
karmijn of karmozijn
vermiljoen of ossenbloed

stelt u zich voor
de hele wereld de kleur van ossenbloed

Twee vrouwen werken op een theatrale slachthuiskermis. Ze houden hun attractie draaiende. Linksom, rechtsom, van idealisme naar gemakzucht, van empathie naar genot en weer terug. Ze tonen u een sprankelende horrorvariété van zwevende kadavers, roze discolampjes en caviarecepten. Ze laten u genieten van uw angst, schrikken van uw walging en lachen om verdrietige zaken. De vrouwen duiken in verschillende personages, van varken tot chef-kok, van uitbener tot koningin en feesten er lustig op los in plassen bloed.

De voorstelling is geïnspireerd op de wondere wereld  van de bio-industrie en kent twee gezichten. Het is een compassievol portret maar ook een genadeloze wake-up call.tgECHO bestaat uit de actrices en theatermakers Lotte Dunselman en Anna Schoen. Zij hebben in korte tijd een naam opgebouwd met sterk visueel, prikkelend theater.

In de media
Heftige performances over de vleesindustrie | Theaterkrant ***
Recensie Stel je bent een Koe | Volkskrant ***
Horrortheater om van te smullen | AD
Biggenbeukers en ander leed | Gelderlander

Concept en spel tgECHO (Lotte Dunselman en Anna Schoen)
Tekst Magne van den Berg
Regie Paul van der Laan
Decor en kostuumontwerp Studio Miek Uittenhout
Lichtadvies Wikke van Houwelingen
Compositie Eef van Breen
Dramaturgie Pol Eggermont
Technisch producent decor Guido Pollemans
Muzikanten Eef van Breen Group Eef van Breen (o.a. trompet, trombone, bugel, zang en ukelele), Eva Tebbe (harp en zang),Hadewych Hofland (viool), Stathis Elio (tuba, contrabas), Lonneke van Straalen (viool), Steuart Pincombe (cello) en Frank Peters (piano)
Publiciteitsbeeld Studio Miek Uittenhout
Scenefotografie: Sanne Peper
Met dank aan Jaap Korteweg (de Vegetarische Slager), Raoul Copier, Bert Hadders, Productiehuis Generale Oost en Nienke Kramer.

Deze voorstelling komt tot stand dankzij financiële steun van het Fonds Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het SNS REAAL Fonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Lira Fonds, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem.

Foto & Video

TgECHO Op H80 Festival

tgECHO op H80 Festival

tgECHO volop aanwezig op H80 Festival 2016. Mis het niet!
Lees meer
Oscar Kocken Interviewt TgECHO

Oscar Kocken interviewt tgECHO

‘Weet je wat wij net hebben gekocht? Een zweefmolen! Echt waar, gewoon op Marktplaats. Dat kan dus blijkbaar. En nu hebben wij er dus één. Een eigen zweefmolen!’ De repetities zijn nog maar net begonnen, maar de opwinding is groot. Lotte Dunselman en Anna Schoen, de gezichten achter tgECHO, proberen zo goed en zo kwaad zo veel mogelijk tipjes van sluiers op te lichten van hun nieuwste voorstelling Stel je bent een koe. Een lugubere variété.
Lees meer