fbpx

Ondergronds

Een absurdistisch, spannend en komisch hoorspel i.s.m. De Vlieg

7 t/m 14 juni 2020

prbeeldONDERGRONDSdef kopie

Alice in Wonderland meets David Lynch in een absurdistisch hoorspel 

“Just beneath the surface there’s another world, and still different worlds as you dig deeper. I knew it as a kid, but I couldn’t find the proof. It was just a kind of feeling.” (DAVID LYNCH)

Arnhemmer Laurens van Lottum ontdekte eind mei bij toeval een nog niet eerder ontdekt ondergronds gangenstelsel, toen hij zijn sleutels liet vallen in een put bij de Mariënburgstraat in Arnhem. Een simpel telefoontje naar de gemeente zou het probleem hebben opgelost, maar het openen van deze put werd angstvallig tegengehouden. Via een omweg is het hem alsnog gelukt in de put te komen. Omdat de gang van zaken zo vreemd was, is hij geluidsopnames gaan maken. Toen hij deze liet horen aan collega’s Anna Schoen en Linda Zijl werd het idee voor een podcast geboren.

Schoen: “In eerste instantie dacht ik dat Laurens me voor de gek hield. De opnames die hij me liet horen waren zo bizar. Maar al gauw werd me duidelijk dat het allemaal echt was en dat we goud in handen hadden. Samen met regisseur Marc Wortel zijn we de studio ingedoken en hebben we van Laurens’ opnames een bloedstollende podcast serie gemaakt”.

Al eeuwenlang gaan er geruchten rond over het gangenstelsel onder Arnhem. Oude panden in de binnenstad zouden verbonden zijn met kerken en kloosters. Maar wat er nou werkelijk van waar is, is tot nu toe altijd onduidelijk gebleven. In “Ondergronds” komen we daar stukje bij beetje achter. In deze spannende en absurdistische podcast serie neemt Laurens ons mee op zijn surrealistische speurtocht
in het gangenstelsel dat wel degelijk blijkt te bestaan.

Erik Laurentzen – Senior beheerder riolering van de gemeente Arnhem:Ik dacht dat ik wist hoe het er in Arnhem onder de grond uitzag, maar ik heb me vergist. Ik ga dit tot de bodem uitzoeken“.

Credits

Aan deze podcast werkten mee:  tgECHO, De Vlieg, Marc Wortel, Rinus Aarts, Leon Brill, Anna Schoen, Linda Zijl, Laurens van Lottum, Niki Verkaar en Christopher van Duijn
Illustratie Petra Bouwens

Afleveringen 

De eerste aflevering wordt gepubliceerd op zondag 7 juni 2020 en is tot en met zondag 14 juni iedere dag te horen.

 

 

AGENDA

zo 7 juni | 20:30 uur
Ondergronds – aflevering 1

Kaarten

ma 8 juni | 20:30 uur
Ondergronds – aflevering 2

Kaarten

di 9 juni | 20:30 uur
Ondergronds – aflevering 3

Kaarten

wo 10 juni | 20:30 uur
Ondergronds – aflevering 4

Kaarten