fbpx

NU TE BOEKEN: THEATERGROEP ECHO SPEELT ECHO

Een kubistische, zwart-komische one-woman-show

Speelperiode: seizoen 2021-2022

banner

Een muzikale one-woman-show over een moeder zonder moeder

Nergens zijn leven en dood zo sterk verbonden als in het moederschap. Moeder worden = leven geven. Het leven is als een echo, het galmt door van generatie op generatie. In stambomen wordt niet alleen het leven, maar ook de dood doorgegeven van moeder op kind. Je kunt je kind beschermen en behoeden voor van alles en nog wat, behalve voor dat onherroepelijke einde. Maar met de dood sterft een moeder niet; ze leeft door in haar kinderen. Je moeder blijft je moeder, je hele leven lang.

Als actrice Anna Schoen deze voorstelling gaat spelen, is zij 41,5. Dezelfde leeftijd die haar moeder had toen ze te horen kreeg dat ze kanker had. Dat dat haar doodvonnis zou zijn, wist ze toen nog niet. Nu Anna zelf moeder is en het moment in zicht komt dat zij ouder zal zijn dan haar eigen moeder ooit geworden is, is het tijd voor een ode aan haar. Aan het moederschap. Een ode aan het leven. En daarmee een ultieme afrekening met de dood.

ECHO is een solo die vertrekt vanuit een intiem autobiografisch verhaal, om zich te ontvouwen tot een universele, verpletterende, ontroerende en zwartkomische reflectie op leven en dood, op menselijke wortels, allesoverheersende angsten en de kringloop van het leven.

We zien een vrouw. Een moeder. Ze houdt een doos vast met daarin het stoffelijk overschot van de parkiet van haar zoontje. Er kleven nog resten opgedroogd bloed aan de veren, een pootje ontbreekt. De vrouw vertelt. Over het leven, over de dood. Over haar kind dat houdt van vingerverven. Over hoe ze de hele nacht gezocht heeft naar het ontbrekende parkietenpootje. Over haar vader die leeft. Over haar moeder die onder de grond ligt. Over de vraag of ze het dode parkietje nog aan haar zoon moet laten zien. 

De muziek van de Eef van Breen Group is het fundament van de voorstelling en representeert de wereld om Anna heen. De omstandigheden waar ze geen invloed op heeft, zoals de dood van haar moeder. Anna probeert, zoals wij allemaal, zich door dit soort omstandigheden/ het leven heen te manoeuvreren. Soms door zich te laten meevieren en soms door er dwars tegenin te gaan. Maar de muziek, de tijd, de wereld blijft doordraaien en volgt zijn eigen logica en causaliteit. Luister hier naar een korte compilatie van enkele schetsen van de muziek die er nu al gecomponeerd is:

 

Schrijver Koen Frijns heeft zich laten inspireren door de muziek en gesprekken tussen Anna en haar vader. Hij plaats het personage Anna geplaatst in een meedogenloos continuüm op een vuilstortplaats wachtend op een smerige engel.

ECHO is nu te boeken voor seizoen 20/21 en seizoen 21/22 Neem voor meer informatie contact op met Corien

Credits

Concept tgECHO
Tekst Koen Frijns

Regie Ko van den Bosch 
Compositie en muziek Eef van Breen en de Eef van Breen Group
Spel Anna Schoen
Scenografie en licht  Sascha van Riel

Kostuum Jessica Helbach
Publiciteitsbeeld Studio Miek Uittenhout 

 

AGENDA

wo 3 mrt | 20:00 uur
Theatergroep ECHO speelt ECHO | Oostpool Arnhem

Kaarten

do 4 mrt | 20:00 uur
Theatergroep ECHO speelt ECHO | Oostpool Arnhem

Kaarten

vr 5 mrt | 20:00 uur
Theatergroep ECHO speelt ECHO | Oostpool Arnhem

Kaarten

vr 12 mrt | 20:00 uur
Theatergroep ECHO speelt ECHO | Korzo Den Haag

Nog even geduld..