fbpx

NU TE BOEKEN: ECHO

Een kubistische, zwart-komische one-woman-show

Speelperiode: seizoen 2021-2022

tgECHO – ECHO – Copyright Petra Bouwens

Moet je de dood omarmen om ten volle te kunnen leven? 

Onze houding ten opzichte van de dood is tweeslachtig.  Enerzijds zoeken we de dood voortdurend op, in kunst, theater, film en literatuur, in de hoop greep op hem te krijgen. Anderzijds proberen we de realiteit van de dood in ons leven te ontlopen. Maar soms staat hij ineens voor onze neus.

Toen Anna 11 was overleed haar moeder. Nu ze zelf moeder is en het moment dat zij ouder zal zijn dan haar eigen moeder ooit geworden is in zicht komt, is het tijd voor een ode haar. Aan het moederschap. Een ode aan het leven. En daarmee een ultieme afrekening met de dood.

De muziek van de Eef van Breen Group is het fundament van de voorstelling en representeert de wereld om Anna heen. De omstandigheden waar ze geen invloed op heeft, zoals de dood van haar moeder. Anna probeert, zoals wij allemaal, zich door dit soort omstandigheden/ het leven heen te manoeuvreren. Soms door zich te laten meevieren en soms door er dwars tegenin te gaan. Maar de muziek, de tijd, de wereld blijft doordraaien en volgt zijn eigen logica en causaliteit.

Schrijver Koen Frijns heeft zich laten inspireren door de muziek en gesprekken tussen Anna en haar vader. Hij plaats het personage Anna geplaatst in een meedogenloos continuüm op een vuilstortplaats wachtend op een smerige engel.

ECHO is een voorstelling over dood en geboorte waarin het zoeken naar een parkietenpootje in een fijn-restafvalcontainer meer over moederschap zegt, dan alcoholvrije wijn drinken op je eigen babyshower..

ECHO is nu te boeken voor seizoen 20/21 en seizoen 21/22 Neem voor meer informatie contact op met Corien.

Credits

Concept tgECHO
Tekst Koen Frijns

Regie Ko van den Bosch 
Compositie en muziek Eef van Breen en de Eef van Breen Group
Spel Anna Schoen
Scenografie en licht  Sascha van Riel

Kostuum Jessica Helbach
Illustratie
 Petra Bouwens 

AGENDA

zo 7 juni | 20:30 uur
Ondergronds – aflevering 1

Kaarten

ma 8 juni | 20:30 uur
Ondergronds – aflevering 2

Kaarten

di 9 juni | 20:30 uur
Ondergronds – aflevering 3

Kaarten

wo 10 juni | 20:30 uur
Ondergronds – aflevering 4

Kaarten