fbpx

h/AI

human/Artificial Intelligence

Speelperiode: september t/m november 2022

 

~
human/Artificial Intelligence 
~

Wat is een A.I. eigenlijk voor wezen? En wat is een mens? Kan A.I. hierover met ons meedenken, filosoferen en zelfs kunst maken?

In h/AI gaan de Veenfabriek, Orkest De Ereprijs en theatergroep ECHO de uitdaging aan en maken bovenmenselijk muziektheater samen met A.I.

Kunstmatige intelligentie is onderdeel geworden van ons menszijn. Het ondersteunt onze denkprocessen, beïnvloedt onze keuzes en neemt steeds meer taken van ons over. Ongemerkt zit “A.I.” (Artificial Intelligence) al in onze apparaten en systemen. Nog even en A.I. neemt ons hoofd over. Volgens aanhangers belooft dat veel goeds, maar critici wijzen op toekomstige gevaren. De spanning tussen Human en Artificial Intelligence vraagt om serieuze aandacht. Gaat A.I. ons helpen om boven onszelf uit te stijgen?

~
een bovenmenselijke manifestatie 
~

h/AI is een bovenmenselijke manifestatie met drie acteurs, een 14-koppig orkest, A.I. en het publiek. Hoe groot is de invloed van A.I. op ons spel, onze muziek en wat merkt de toeschouwer hiervan? We maken het mee in h/AI, human/Artificial Intelligence: futuristisch muziektheater door makers, spelers, musici en publiek die, samen met A.I. de toekomst in gaan

~
teaser
~

~
credits
~

Concept: theatergroep ECHO
Tekst: A.I., Jibbe Willems, Ninke Overbeek
Eindregie: A.I., John van Oostrum
Installatie: A.I., John van Oostrum
Spel: A.I. Anna Schoen, Chandana Sarma, Jeroen van Arkel, Monica Hofman
Muziek: A.I., Lam Lai
Orkest: De Ereprijs o.l.v. Gregory Charette
Techniek: Vincent Krouwer
Productie: Caco Verhees
Campagnebeeld: Studio Miek Uittenhout
PR namens theatergroep ECHO: Janai Shiboleth