fbpx

EINDLAND

8 t/m 19 september 2021 / ASM Haven / Stadsblokken, Arnhem

 


 

POST-APOCALYPTISCHE FABEL IN HET WATER

theatergroep ECHO en Hoogte80 Festival presenteren:
een absurdistische locatievoorstelling met een thema dat nog nooit zo relevant is geweest als nu!

EINDLAND is tien jaar geleden ontwikkeld voor Festival over het IJ aan de NDSM-Werf in Amsterdam. De recente ontwikkelingen in de wereld laten goed zien dat het thema van EINDLAND relevanter is dan ooit, en schreeuwen dan ook om reprise! En die gaat er komen: tien dagen lang bij de ASM Haven/Stadsblokken; een spectaculaire locatie, vlakbij het centrum van Arnhem.

Het verhaal van EINDLAND gaat over twee toekomstige primitievelingen die leven bij het afvoerputje van de wereld. Al boerend en scheldend duiken ze daar de verroeste resten van een beschaafde wereld op. De resten van deze beschaving die de wezens nooit gekend hebben roepen vragen op…

EEN MINI-FESTIVAL

De ASM Haven/Stadsblokken in Arnhem is voor ons een gedroomde locatie. Niet alleen voor een buitenvoorstelling, maar voor een hele festival-setting. Om zo’n setting te creëren hebben we de handen ineengeslagen met Hoogte80 Festival. Samen met deze partner zullen we het EINDLAND-terrein tien dagen lang omdopen tot een post-apocalyptisch -maar evengoed gemoedelijk- mini-festival. Inclusief live-muziek, waanzinnig lekker plantaardig eten én EINDLANDS eigen speciaalbier ‘HOPSAP’, ontwikkeld in samenwerking met Brouwerij De Snor.

 

“EINDLAND is een bruusk en teder drama.” ⭐⭐⭐⭐ NRC
“Twee dolende zielen in een post-apocalyptische entourage.” NRC

“Energiek en verrassend.” Volkskrant
“Magisch Kijkje in een mythische wereld.” NRC
“De gedroomde locatietheatervoorstelling.” NRC

 

RELEVANTER DAN OOIT!

theatergroep ECHO maakte EINDLAND tien jaar geleden voor Festival over het IJ op de NDSM-werf in Amsterdam. Het idee van een virus dat de hele wereld zou platleggen was nog ver weg. Klimaatcrisis nog niet eens zo actueel als dat dat nu is. Wel crashten er op mysterieuze wijze vogels neer in Amerika en Zweden. Dode vissen kwamen bovendrijven en krabben legden met duizenden tegelijk het loodje. 2011 is het jaar van de aardbeving en tsunami in Japan, waarbij een kernenergiecentrale ernstig beschadigd raakte. Dat we het allemaal overleefd hebben is een wonder. We zijn er nog en kampen nu met een hardnekkig virus dat de wereld maar niet met rust wil laten. Gaan de vaccinaties een einde maken aan corona of gaat corona een einde maken aan de mensheid en zijn overheersing van de aarde? Dat zijn vragen die voor ECHO spelen.

De recente ontwikkelingen in de wereld laten goed zien dat het thema van EINDLAND (hoe ziet het leven eruit na het einde?) relevanter is dan ooit. Daarom moesten ze deze voorstelling naar eigen zeggen wel opnieuw uitbrengen. EINDLAND anno nu zal een bewerking zijn van het oorspronkelijke stuk waarin de actualiteit, die onze bizarste verbeelding overtreft, nog meer een plek krijgt.

MUZIEKPROGRAMMA 

En natuurlijk mag muziek niet ontbreken op een mini-festival. Daarom hebben we samen met Cafe Bosch en Hoogte80 Festival een heel divers programma samengesteld: van art-pop en rock t/m westerse en niet-westerse dansparels.
Op de line-up: Eliën, Rocco Ostermann & Friends, Gelukzoekers, en 𝖔𝖘𝖈𝖆𝖗 & Leroy.
~
Benieuwd welke act op welke speeldag speelt? Neem een kijkje op bit.ly/eindland-muziekprogramma, en bestel gelijk een kaartje voor jouw favoriet.
~

VERDER OP HET MENU

Voorafgaand aan de voorstelling kan je op het EINDLAND-terrein eten alsof het je laatste avondmaal is! Hiervoor hebben Café Bosch en Butifarra een heerlijk plantaardig menu samengesteld.

Café Bosch: 8, 9, 10 september | Ratatouille met tomatenbrood en ingelegde koolsalade

Café Bosch: 18, 19 september | Antipasti: Brood Dipje ~ Pannenkoek met groenten ~ Frituursnacks ~ Watermeloen furikake ~ Tafelzuur: Amsterdamse ui en cornichon ~ Olijven ~ Broad beans ~ Crudité + dip

Butifarra: 13, 14, 15, 16 september ~ Gemarineerde aubergine ~ Geroosterde flespompoen met rode ui, za’atar en tahin ~ Gemarineerde aubergine ~ Kruidige rijst met citroen en kerrieblad ~ Salade van wortel, koolrabi, knolselderij en veel verse kruiden zoals munt, peterselie en koriander ~ Malabi van kokosmelk

SPEEL NU EINDLAND: THE GAME

eindlandthegame.tgecho.com

Je hoeft niet te wachten tot september voor een post-apocalyptische ervaring. We hebben namelijk samen met spellenmaker Niels Pieterse, kunstenaar en illustrator Petra Bouwens, en fotograaf Juuke Schoorl een spel ontwikkeld die je via eindlandthegame.tgecho.com en in real life kan spelen!

EINDLAND: THE GAME daagt je uit om jouw omgeving te bekijken door de ogen van een wezen dat in het jaar 2393, 200 jaar na de apocalyps, leeft in een gebied wat ooit de stad Arnhem was. Het spel kan gespeeld worden in aanloop naar de voorstelling, tot de laatste speeldag op 19 september. Op de speciale website die binnenkort online komt wordt een ranking bijgehouden. De speler die aan het eind van de speelperiode bovenaan de ranking staat is de gelukkige winnaar van een post-apocalyptisch kunstwerk dat Petra Bouwens speciaal voor EINDLAND gaat creëren.

TICKETS

Kaarten voor EINDLAND zijn verkrijgbaar in onze online kiosk: https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/eindland

Let op: deze voorstelling is niet geschikt voor kinderen!

 

 

 

AGENDA

Neem een kijkje in onze agenda voor alle speeldata.

 

Tekst: Jibbe Willems
Spel: Anna Schoen, Lotte Dunselman, Jiska Mensink
Regie: Roeland Hofman
Muziek: Daan Hofman
Dramaturgie: Ninke Overbeek
Scenografie concept (2011): Marloes en Wikke, uitvoering en interpretatie (2021): Noa Helder
Licht en geluid: Edwin Smits en Erik Drost
Productie: Caco Verhees 
Zakelijke leiding: Corien van der Poll 
PR: Janai Shiboleth