fbpx

THEATERGROEP ECHO SPEELT: ECHO

Een verpletterende, zwart-komische one-woman-show over een moeder zonder moeder

Speelperiode: seizoen 2021-2022

echo banner 2
In mei 2021 komt Theatergroep ECHO via livestreams bij je binnen met 𝗘𝗖𝗛𝗢 – 𝗱𝗲 𝗳𝗶𝗹𝗺, een cinematografische vertaling van de verpletterende muzikale, zwart-komische one-woman-show over een moeder zonder moeder.
~
𝗠𝗔𝗔𝗞 𝗞𝗘𝗡𝗡𝗜𝗦 𝗠𝗘𝗧 𝗔𝗡𝗡𝗔!
~
Als actrice Anna Schoen deze voorstelling gaat spelen, is zij 41,5. Dezelfde leeftijd die haar moeder had toen ze te horen kreeg dat ze kanker had. Dat dat haar doodvonnis zou zijn, wist ze toen nog niet. Nu is Anna zelf moeder en de dag komt in zicht dat zij ouder zal zijn dan haar eigen moeder ooit geworden is. Het publiek is getuige van deze dag. De dag waarop alles kan instorten, maar ook de dag waarop alles openbreekt en zich nieuw aandient. De voorstelling is een ode aan de verbeelding en aan de dapperheid. Een ode aan het leven, en daarmee een ultieme afrekening met de dood.

Anna besluit deze dag in bed te blijven liggen. Ze mijmert over die ene lelijke, blauwe teennagel. Over spugen in de elektrische bakfiets van zo’n ‘%$#@%^’ op de BSO van Kobie en Maxie. Over haar vader. Over haar poppenboerderij, en hoe die ineens verdwenen was. Ze denkt aan Jos. Aan de dood van haar moeder. Aan haar eigen dood, en wat ze nog graag had willen doen in haar leven.

~
𝗘𝗘𝗙 𝗩𝗔𝗡 𝗕𝗥𝗘𝗘𝗡 𝗚𝗥𝗢𝗨𝗣
~
De muziek van de Eef van Breen Group is het fundament van de voorstelling en representeert de wereld om Anna heen. De omstandigheden waar ze geen invloed op heeft, zoals de dood van haar moeder. Anna probeert, zoals wij allemaal, zich door dit soort omstandigheden/ het leven heen te manoeuvreren. Soms door zich te laten meevieren en soms door er dwars tegenin te gaan. Maar de muziek, de tijd, de wereld blijft doordraaien en volgt zijn eigen logica en causaliteit.
~
𝗞𝗢𝗘𝗡 𝗙𝗥𝗜𝗝𝗡𝗦
~
Koen Frijns (1993) schrijft proza, poëzie en theater en is een begenadigd performer. Hij studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ en maakte tijdens zijn studie verschillende solovoorstellingen. Hij droeg voor op onder andere Lowlands, Down the Rabbit Hole en Wintertuinfestival.
Naast schrijver is Koen muzikant. Onder de naam Frino bracht hij samen met producer Ruben den Brok in het voorjaar van 2019 de ep Nestgeur uit en in 2020 volgt Grindtegeltuin. Ook is hij lid van BOYBAND, de literaire boyband.

Voor de tekst van ECHO heeft hij zich laten inspireren door de muziek van Eef en gesprekken tussen Anna en haar vader.

~
𝗞𝗢 𝗩𝗔𝗡 𝗗𝗘𝗡 𝗕𝗢𝗦𝗖𝗛
~

Van den Bosch studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en beeldende kunst aan de Rietveld Academie. Van 2009 tot 2016 was hij naast Ola Mafalaani mede-artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. In 1980 was Van den Bosch oprichter van Alex d’Electrique, waarvan hij artistiek leider was.
Typerend voor de stijl Van den Bosch is het rauwe realisme en het humoristische absurdisme in taal, beeld en dramaturgie. Zijn voorstellingen zitten vol visuele slapstick en materieel geweld.

~
𝗦𝗔𝗦𝗖𝗛𝗔 𝗩𝗔𝗡 𝗥𝗜𝗘𝗟
~

Als scenegraaf en lichtontwerper speelt Sascha graag met de verwachtingen die het publiek heeft van de ruimte waar ons allemaal bevinden. Ze doet dit door de regels, conventies en praktische elementen van het theater nauwkeurig te bekijken en de bekende elementen opnieuw te definiëren. Ze laat hierbij graag ruimte over zodat het publiek een eigen interpretatie kan geven aan wat ze op dat moment zien en beleven.

~
𝗧𝗜𝗖𝗞𝗘𝗧𝗦
~

Voor tickets zie agenda.

~
PERS OVER ECHO
~

“Een aangrijpende solo van Anna Schoen”
“Anna Schoen komt heel dichtbij via de livestream”
De Telegraaf

‘”INDRUKWEKKENDE WORSTELING MET TOEKOMST EN SCHULD”
Theaterkrant 

~
ECHO is nu te boeken voor seizoen 20/21 en seizoen 21/22. Neem voor meer informatie contact op met Corien
~

Credits

Concept theatergroep ECHO
Tekst Koen Frijns
Regie Ko van den Bosch
Compositie en muziek Eef van Breen en de Eef van Breen Group
Stagiaire regie-assistent Maggie Symonds
Filmregie Jonas de Witte
Dramaturgie Ninke Overbeek
Spel Anna Schoen
Scenografie en licht Sascha van Riel
Sounddesign Peter Zwart
Geluid Erik Drost
Licht Elmar Neudam
Kostuum Jessica Helbach
Publiciteitsbeeld Studio Miek Uittenhout
Grafische vormgeving Studio Janne Beldman

 

ECHO wordt mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, NORMA fonds, Dioraphte, Lira Fonds, Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en Toneelgroep Oostpool.

AGENDA

vr 21 mei | 20:00 uur
Theatergroep ECHO speelt ECHO – de film | Ins Blau, Leiden

Tickets

wo 8 dec | 20:00 uur
Theatergroep ECHO speelt ECHO | Concordia, Enschede

Nog even geduld..

do 9 dec | 21:00 uur
Theatergroep ECHO speelt ECHO | Groene Engel, Oss

Nog even geduld..

zo 23 jan | 21:00 uur
Theatergroep ECHO speelt ECHO | Theater Kikker, Utrecht

Nog even geduld..