fbpx

Twee geliefden op zoek naar een droomhuis

Twee geliefden op zoek naar een droomhuis.
#muziek #dans #taal #humor #hedendaags #Nō-theater #能

Speelperiode: februari t/m juni 2022

droomhuisDEF_banner

Een indrukwekkende zoektocht naar de ruimte die we als mens innemen op aarde. Een zoektocht waarin zinnenprikkelende muziek, dans, taal, mode en de eeuwenoude Japanse theatervorm Nō/Noh 能 elkaar vinden. 

~
ELF MILJARD ZIELEN
~

Elf miljard zielen. Zoveel mensen zal de aarde tellen in het jaar 2100. We stevenen af op zo’n drastische groei van de wereldbevolking dat de gevolgen voor planeet en klimaat niet te overzien zijn. Ondertussen groeit in Nederland het woningtekort en rijzen huizenprijzen de pan uit.

Hoeveel ruimte neem je dan voor jezelf, je toekomstdromen, je identiteit? Hoeveel ruimte laat je voor de ander? En wat betekent dat op mondiaal niveau?

In deze voorstelling gaan twee geliefden op zoek naar hun ultieme droomhuis.

Hun zoektocht is bij voorbaat kansloos, want of je nu geliefden bent of niet, iedereen heeft een andere visie op wat een droomhuis is. En wat als dat niet-bestaande droomhuis dan ook nog eens bezet blijkt?

~
TWEE GELIEFDEN OP ZOEK NAAR EEN DROOMHUIS
~

Annie, Hannie en Willie zijn terug.
In een droom, in een droom, in een droom in een voorstelling met dans en muziek. In een hallucinante trip.
Annie is onlangs gewurgd door Willie, in een vlaag van verstandsverbijstering. Hannie was getuige, maar kon niks doen. Niemand kon iets doen.
In 3 delen afgewisseld met 2 kyogen (entre-actes) re-incarneren ze zich een ongeluk in de hoop op verlichting. Via de identiteit van onder andere Denise, Pappie, een holbewoner, Rodaan, Olav, de makelaar en de heer der duisternis, dromen ze zich naar iets wat lijkt op een ontknoping toe.

Quotes:
DE HEER DER DUISTERNIS
Ik ken al hun geheimen. Ik weet waar ze naar op zoek zijn. Dat wil zeggen: rust. Eeuwige rust. Daar kan ik ze niet aan helpen. Wel aan iets wat daar verdacht veel op lijkt. Sleur. Hetzelfde. Dag in dag uit meer van hetzelfde.

OLAV
Het moet zeggen: hier is ’t. Hier wonen wij. Zie ons eens wonen!
DENISE
Met bloembakken ervoor… En wit…

PEPI
Geheel verstramd. In een zak van prut. In de puinzooi. Zonder woongenot. In de ondertussentijd. Ijakea, poef! In de clusterfuck. Wat maakt het allemaal uit… Het is de leeftijd… Op een gegeven moment ben je gewoon je eigen drol…

RODAAN
Gisteren leek net of ik het huis hoorde huilen… Heel zachtjes, bijna beschaamd…

Scènefoto’s door Sanne Peper:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~
NOH-THEATER
~

Twee geliefden op zoek naar een droomhuis is na Botten en Hotel Informatie het derde en laatste deel van een serie voorstellingen die we met schrijver Erik Bindervoet en regisseur Roeland Hofman maken over hoe de mens zich verhoudt tot taal.

In dit deel laten we ons inspireren door het Nō-theater. Een theatervorm waarin taal spaarzamer ingezet wordt en zich moet verhouden tot andere dominante disciplines zoals muziek en dans. Een theatervorm die voor alle makers/spelers zal voelen als theatraal keurslijf, waar niemand zich echt in thuis voelt. Samen met het publiek treden we als ontheemde nomaden toe tot een onontgonnen terrein vol onbekende regels.


Hier vind je heel veel interessante achtergrond over de theatertekst die Erik Bindervoet schreef.

~
PERS
~

‘𝘈𝘭𝘭𝘦𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵𝘦𝘯 𝘬𝘢𝘯 𝘪𝘬 𝘸𝘰𝘯𝘦𝘯’, 𝘬𝘭𝘪𝘯𝘬𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘦𝘳𝘨𝘦𝘯𝘴 𝘵𝘦𝘨𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘦𝘪𝘯𝘥 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘴𝘵𝘦𝘭𝘭𝘪𝘯𝘨. 𝘌𝘯 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘣𝘦𝘦𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨, 𝘻𝘰𝘶 𝘪𝘬 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘢𝘢𝘯 𝘵𝘰𝘦 𝘸𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘦𝘨𝘦𝘯. 𝘉𝘪𝘫𝘯𝘢 𝘵𝘸𝘦𝘦 𝘶𝘶𝘳 𝘭𝘢𝘯𝘨 𝘸𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦 𝘪𝘬 𝘮𝘦 𝘦𝘦𝘯 𝘸𝘦𝘭𝘬𝘰𝘮𝘦 𝘨𝘢𝘴𝘵 𝘪𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘥𝘳𝘰𝘰𝘮𝘩𝘶𝘪𝘴 𝘸𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘦 𝘵𝘸𝘦𝘦 𝘨𝘦𝘭𝘪𝘦𝘧𝘥𝘦𝘯 𝘻𝘰 𝘯𝘢𝘢𝘳𝘴𝘵𝘪𝘨 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘰𝘱 𝘻𝘰𝘦𝘬 𝘸𝘢𝘳𝘦𝘯. 𝘏𝘦𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘦𝘳 𝘢𝘭, 𝘥𝘦 𝘩𝘦𝘭𝘦 𝘵𝘪𝘫𝘥. – Theaterkrant

~
CONTEXTPROGRAMMA
~

In het kader van de voorstelling hebben documentairemakers Marie-Anne Faustinelli en Caro de Feijter een serie gemaakt over wonen en dromen in een overbevolkte wereld. In deze videoreeks vertellen vier mensen over hun droomhuis. De portretten gaan van 23 t/m 25 februari in première bij Huis Oostpool.

 

DROOMHUIS is nu te boeken voor de periode maart t/m mei 2022. Neem voor meer informatie contact op met Yvonne

~
CREDITS
~

Concept: theatergroep ECHO
Tekst: Erik Bindervoet
Regie: Roeland Hofman
Spel: Lotte Dunselman, Ellen Goemans, Anna Schoen
Choreografie/Dans: Afra Ernst
Muziek/Compositie: Roosmarijn Tuenter
Coach/Compositie: Janne Piksen
Dramaturgie: Ninke Overbeek
Scenografie: Noa Helder
Kostuum: Sunanda Koning en Jessica Helbach
Productie: Caco Verhees
Lichtontwerp: Sanne Hensen
Geluid: Koos Wolters
Licht: Mascha van Vugt
Publiciteitsbeeld: Studio Miek Uittenhout
Modellen publiciteitsbeeld: Alexander Bezuijen en Maaike van Olmen
Contextprogramma: Marie-Anne Faustinelli en Caro Ilias de Feijter
Geportretteerden DROOMHUIS-portretten: Abdulaal, Yanina, Willemijn, Agnes
Grafische vormgeving: Superpulp
PR: Janai Shiboleth
Interim zakelijke leiding: Yvonne Pos


AGENDA

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland.