fbpx

NU TE BOEKEN: DROOMHUIS

Twee geliefden op zoek naar een droomhuis.
Muziek, dans en taal ontmoeten elkaar in hedendaags Noh-theater.

Speelperiode: maart t/m juni 2022

droomhuisDEF_banner

~
ELF MILJARD ZIELEN
~

Hoe ver reiken dromen in een overbevolkte wereld? Hoeveel recht denken we te hebben op een eigen plek? En wat als iemand anders dat ene droomhuis veel harder nodig heeft dan jij?

Elf miljard zielen. Zoveel mensen zal de aarde tellen in het jaar 2100. We stevenen af op zo’n drastische groei van de wereldbevolking dat de gevolgen voor planeet en klimaat niet te overzien zijn. Ondertussen groeit in Nederland het woningtekort en rijzen huizenprijzen de pan uit.

In onze voorstelling gaan twee geliefden op zoek naar hun ultieme droomhuis.
Hun zoektocht is bij voorbaat kansloos, want of je nu geliefden bent of niet, iedereen heeft een andere visie op wat een droomhuis is. En wat als dat niet-bestaande droomhuis dan ook nog eens bezet blijkt?

In Twee geliefden op zoek naar een droomhuis vragen we ons of je in deze tijd nog wel recht hebt op een droomhuis, je eigen ruimte en identiteit. Omdat dat altijd ten koste gaat van de ander. De voorstelling is een zoektocht die we samen met het publiek aangaan: Hoeveel ruimte neem ik voor mezelf, mijn toekomstdromen, mijn identiteit? Hoeveel ruimte laat ik voor de ander? En wat betekent dat op mondiaal niveau?

~
NOH-THEATER
~

Twee geliefden op zoek naar een droomhuis is na Botten en Hotel Informatie het derde en laatste deel van een serie voorstellingen die we met schrijver Erik Bindervoet en regisseur Roeland Hofman maken over hoe de mens zich verhoudt tot taal.

In dit laatste deel eigenen we ons het Noh-theater toe / maken we ons het Noh-theater eigen. Een theatervorm waar taal spaarzaam ingezet wordt en zich moet verhouden tot andere dominante disciplines. Een vorm die voor alle makers/spelers zal voelen als theatraal keurslijf vol exotische symboliek, waar niemand zich echt in thuis voelt. Samen met het publiek treden we als ontheemde nomaden toe tot een onontgonnen terrein vol onbekende regels.

~
MUZIEK
~

De muziek fungeert als brug tussen de twee disciplines (theater en dans); vervult een rol in beide werelden. Wat kan muziek zeggen wat woorden en beweging niet kunnen?

We koppelen componist Gerjan Piksen aan de Arnhemse singer-songwriter Roosmarijn Tuenter. De wiskundige insteek in de composities van Piksen vormt een interessante en vruchtbare combinatie met de altviool en de dromerige stem van Tuenter. 

 


DROOMHUIS is nu te boeken voor de periode maart t/m mei 2022. Neem voor meer informatie contact op met Corien

~
CREDITS
~

Concept: theatergroep ECHO
Tekst: Erik Bindervoet
Regie: Roeland Hofman
Spel: Lotte Dunselman, Ellen Goemans, Anna Schoen
Cheografie/Dans: Afra Ernst
Muziek/Compositie: Roosmarijn Tuenter
Coach/Compositie: Gerjan Piksen
Kostuums: Sunanda Koning en Jessica Helbach 
Dramaturgie: Ninke Overbeek
Publiciteitsbeeld: Studio Miek Uittenhout
Grafische vormgeving: Studio Janne Beldman

AGENDA

do 25 nov | 20.30 uur
theatergroep ECHO speelt ECHO | Première | Huis Oostpool, Arnhem

Kaarten

vr 4 dec | 20.15 uur
theatergroep ECHO speelt ECHO | De Kring, Roosendaal

Kaarten

wo 8 dec | 20:30 uur
theatergroep ECHO speelt ECHO | Concordia, Enschede

Kaarten

do 9 dec | 21:00 uur
theatergroep ECHO speelt ECHO | Groene Engel, Oss

Kaarten