De Poolse Bruid

een coproductie met het Noord Nederlands Toneel

Speelperiode: 19 juni t/m 14 juli 2019

NNT_TGECHO_POOLSEBRUID_FBEVENT

Liefde in het Groningse landschap

Toneelgroep ECHO en het Noord Nederlands Toneel presenteren in de zomer van 2019 de voorstelling De Poolse Bruid In 1998 verscheen de film De Poolse Bruid, die film is inmiddels Cultureel Erfgoed. De film won onder andere drie Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival 1998 en kreeg een Golden Globe-nominatie. De in vijftig landen vertoonde film is in Groningen nog altijd de best bekeken film ooit.

De tekst voor deze toneelbewerking is van Jibbe Willems. Hij weet op indrukwekkende wijze woorden te geven aan het landschap, de stilte en dat wat niet gezegd wordt in de oorspronkelijke film.

Over de voorstelling
Een Poolse vrouw ontkomt op het Groningse platteland aan haar Nederlandse pooiers. Gewond vlucht ze naar de boerderij van een stugge boer. Hij draagt haar naar binnen, geeft haar schone kleren en te eten. Tussen deze twee mensen, eilanden op zichzelf die elkaars taal niet spreken, ontstaat in gebaar en gebroken Nederlands toch een voorzichtig gesprek. Terwijl hij zich zorgen maakt over de toekomst van zijn boerenbedrijf, probeert zij zich een plek in zijn huishouden te veroveren. Ze maakt schoon, kookt en houdt hem gezelschap. Ze leren elkaar steeds beter kennen, er ontstaat een band die langzaam intiemer wordt.

Maar de buitenwereld valt niet eeuwig op afstand te houden en het gevaar kruipt langzaam dichterbij.

Busreis van Arnhem naar Onderdendam op zondag 30 juni
Toneelgroep ECHO en Stadstheater Arnhem organiseren op zondag 30 juni 2019 een geheel verzorgde busreis naar Onderdendam om De Poolse Bruid te zien. De busreis is inclusief een eersterangs zitplaats, een inleiding van een medewerker van De Poolse Bruid en een boeren lunch. Na afloop van de voorstelling kunt u met een drankje gezellig napraten op locatie.

De bus vertrekt om 11:00 uur vanaf het Stadstheater aan de  Velperbinnensingel 10 te Arnhem en is om 19:00 uur weer terug. We gaan maar met één bus en vol = vol.

Kosten: € 69,50 pp (dit is inclusief entree voorstelling, busreis, boerenlunch en drankje achteraf).

Met dank aan Stichting het Groninger Landschap, Regiofonds Groningen-Assen, Gemeente Arnhem, LIRA, Kunstraad Groningen en het Kammingafonds.

AGENDA

wo 19 juni 20:30
De Poolse Bruid – Boerderij de Haver Onderdendam (try-out)

Kaarten

do 20 juni 20:30
De Poolse Bruid – Boerderij de Haver Onderdendam (try-out)

Kaarten

vr 21 juni 20:30
De Poolse Bruid – Boerderij de Haver Onderdendam (première)

Kaarten

za 22 juni 20:30
De Poolse Bruid – Boerderij de Haver Onderdendam

Kaarten