fbpx

Colombina

een coproductie met De Gemeenschap

Speelperiode: okt 2013 t/m jan 2014

Colombina-publ.foto

Een wreed sprookje

In een niet nader benoemd rijk en in een tijd die ver verwijderd is van de onze woont  een ongenadige heerseres. ‘Anne’ is haar naam, een zwaarmoedige en overbeschaafde aristocrate.

De enige verzachting die ze zichzelf toestaat ligt in de intense omgang met Colombina, haar lieftallige Dame de Compagnie, annex nar, annex knecht in algemene dienst. Als exotische vissen in een te kleine vijver draaien de twee vrouwen om elkaar heen – zwelgend in kinderlijk vermaak, zachte gesprekken voerend die soms filosofisch, vaak cryptisch en een enkele keer ronduit onbenullig zijn.

Zij hebben elkaar nodig.

Aan de benauwde rust komt ruw een einde wanneer een onbekende, een man, zich toegang weet te verschaffen tot dit gesloten circuit.

COLOMBINA is een wreed sprookje, een koninginnendrama, geschreven door Rob de Graaf.

In taal, beeld en beweging zal COLOMBINA laten zien hoe mensen zich kunnen gedragen: hoe afhankelijkheid en hiërarchische verhoudingen de vrijheid aantasten, hoe onuitgesproken bedoelingen ons gedrag beheersen en hoe kwetsbaarheid uitnodigt tot vernietigingsdrift.

 

Credits

Tekst Rob de Graaf
Regie Roy Peters 
Spel Lotte Dunselman, Anna Schoen en Rene Geerlings
Advies  Marc van Runxt
Kostuums Marrit van der Burgt
Licht  Vinny Jones
Techniek Klim Nelissen
Balletles Margriet van Waveren
Productie Denise Harleman
Publiciteit Tamara Keasberry 

 

De pers over Colombina

” Zulke sprookjes mogen vaker verteld worden”. **** Theaterkrant

“De drie spelers geven het volle pond aan de geestige tekst van Rob de Graaf, aan zijn geslepen zinnen waarin hooggestemde formuleringen regelmatig botsen met laconieke, alledaagse spreektaal, en aan de ironie van bloemrijke omschrijvingen van onderbuikgevoelend”  **** Theaterkrant. Lees de volledige recensie hier.

 

Deze voorstelling komt tot stand dankzij financiele steun van het Fonds Podiumkunsten, Performing Arts Fund, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Lira Fonds, SNS Reaal, Provincie Overijssel en Provincie Gelderland. 

AGENDA

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland.