fbpx

Club Catharsis

in samenwerking met de Veenfabriek

Speelperiode: 20 november 2019 t/m 23 februari 2020

lotte

#(over)levendoortelijden

Wanhopig door de leegte in haar bestaan, gaat een vrouw op zoek naar erkenning en zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand.

Cathartisch rampentheater van het hoogste niveau!  Met waanzinnige muziek van de Veenfabriek door John van Oostrum en Gerjan Piksen.

Zowel in de voorstellingen van ECHO als in die van de Veenfabriek staat de modderige zoektocht van de mens naar hoe te leven in een maakbare wereld centraal.
In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde de beide groepen tot het maken van CLUB CATHARSIS.

Is de zin van het leven te vinden in loutering door pijn en leed? 

Club 03 © Sanne Peper
Club 03 © Sanne Peper
Club 03 © Sanne Peper
Club 04 © Sanne Peper
Club 04 © Sanne Peper
Club 05 © Sanne Peper
Club 05 © Sanne Peper
Club 06 © Sanne Peper
Club 06 © Sanne Peper
Club 07 © Sanne Peper
Club 07 © Sanne Peper
Club 08 © Sanne Peper
Club 08 © Sanne Peper
Club Catharsis, Fotograaf Sanne Peper
Club Catharsis, fotograaf Sanne Peper
Club 03 © Sanne PeperClub 04 © Sanne PeperClub 05 © Sanne PeperClub 06 © Sanne PeperClub 07 © Sanne PeperClub 08 © Sanne PeperClub Catharsis, Fotograaf Sanne Peper

Podcast Radio Catharsis

Luister naar Radio Catharsis!. Deze podcast is onderdeel van de voorstelling Club Catharsis. Centraal staat de thematiek van het vinden van loutering in lijden, de manieren waarop we lijden en hiermee om kunnen gaan, en de plek die lijden inneemt in onze huidige westerse maatschappij.

Interviewer Oscar Kocken gaat in gesprek met artistiek leider van tgECHO Lotte Dunselman, met psycholoog en auteur van o.a. Leren Lijden Martin Appelo, en met schrijver van het Zelfverwoestingsboek Marian Donner.  Met muziek van John van Oostrum en Gerjan Piksen (De Veenfabriek). De Podcast is ontwikkeld door programmamaker Lenneke Rauh.

Wat voor lijderstype ben jij? Doe de test!

Welkom, fijn dat je geïnteresseerd bent in onze Club. Je zult gaan kennismaken met onze succesvolle methode en erachter komen wat de Club voor jou kan betekenen. Maak ter voorbereiding aan je bezoek aan de Club de Lijderstest. Doorloop het schema en krijg inzicht in je eigen lijden en lijdenstrategie. 

Credits

Concept Toneelgroep ECHO
Tekst en regie Roeland Hofman

Spel Anna Schoen, Lotte Dunselman, Michaël Bloos, Ilse Geilen, John van Oostrum
Muziek John van Oostrum, Gerjan Piksen
Scenografie en licht Sascha van Riel & Yorinde de Ronde (stagiair) 
Kostuums  Jessica Helbach

Dramaturgie Alinde Hoeksma
Techniek Alan Meijerink
Publiciteitsbeeld Studio Miek Uittenhout
Grafische vormgeving Lieveke op ten Berg
Productie Clare Dowling
Randprogramma Lenneke Rauh 

 

Coproductie

De Veenfabriek maakt sinds 2004 toonaangevend interdisciplinair muziektheater op locatie, in theaters en in de Veenfabriek Leiden. In 2017 heeft schrijver en regisseur Joeri Vos zich bij de Veenfabriek aangesloten en is hij samen met Paul Koek artistiek leider. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. De Veenfabriek behoort tot de eredivisie van het Nederlandse muziektheater.

In het gehele oeuvre van de Veenfabriek wordt blijk gegeven van mededogen. Er wordt vertrokken vanuit nieuwsgierigheid en bewondering voor de mens die de poging waagt en het goede nastreeft. Dankzij de werkmethode van onderzoek en ontmoeting roept de Veenfabriek in al haar werk op tot empathie. Deze unieke en open manier van werken wordt door het publiek, collega’s én in het muziek- en theateronderwijs enorm gewaardeerd.

Met dank aan de Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Fonds21, Lira Fonds, Huis Oostpool, Phi Nguyen, Bert Hadders, Raoul Copier, Marije Ligthart, Joeri Vos, Bram Walter, Bram Walter, Lizette Hofsteenge, Naomi Velissariou / Theater Utrecht en Stip Producties.

AGENDA

wo 3 juni | 20:30 uur
De Poolse Bruid – Boerderij de Haver Onderdendam | 3 juni

Kaarten

do 4 juni | 20:30 uur
De Poolse Bruid – Boerderij de Haver Onderdendam | 4 juni

Kaarten

vr 5 juni | 20:30 uur
De Poolse Bruid – Boerderij de Haver Onderdendam | 5 juni

Kaarten

za 6 juni | 20:30 uur
De Poolse Bruid – Boerderij de Haver Onderdendam | 6 juni

Kaarten