fbpx

Club Catharsis

in samenwerking met de Veenfabriek

Speelperiode: 20 november 2019 t/m 23 februari 2020

lotte

#(over)levendoortelijden

Wanhopig door de leegte in haar bestaan gaat een vrouw op zoek naar erkenning en zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand.
Cathartisch rampentheater van het hoogste niveau!
Zowel in de voorstellingen van ECHO als in die van de Veenfabriek staat de modderige zoektocht van de mens naar hoe te leven in een maakbare wereld centraal.
In onze moderane, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde de beide groepen tot het maken van CLUB CATHARSIS.
Is de zin van het leven te vinden in loutering door pijn en leed?

Credits
Concept: toneelgroep ECHO
Tekst en regie: Roeland Hofman
Spel: Anna Schoen, Lotte Dunselman, Michaël Bloos, Ilse Geilen, John van Oostrum
Muziek: John van Oostrum, Gerjan Piksen
Decor en licht: Sascha van Riel
Kostuums: Jessica Helbach
Dramaturgie: Alinde Hoeksma
Techniek: Alan Meijerink
Publiciteitsbeeld: Studio Miek Uittenhout
Grafische vormgeving: Lieveke op ten Berg
Productie: Clare Dowling

Reacties 

“Ik heb gisteravond in Arnhem geboeid  en verwonderd gekeken naar jullie opvoering. Het stuk heeft zo’n andere dynamiek, dat ik nog steeds bezig ben de gelaagdheid te doorgronden. In Arnhem werkt de kleine zaal in het voordeel. Je zit dicht op het acteerwerk en wordt zo het verhaal in gezogen. Knap werk! Veel succes met toekomstige projecten”.  Wilco van Kampen

Coproductie
De Veenfabriek maakt sinds 2004 toonaangevend interdisciplinair muziektheater op locatie, in theaters en in de Veenfabriek Leiden. In 2017 heeft schrijver en regisseur Joeri Vos zich bij de Veenfabriek aangesloten en is hij samen met Paul Koek artistiek leider. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. De Veenfabriek behoort tot de eredivisie van het Nederlandse muziektheater.
In het gehele oeuvre van de Veenfabriek wordt blijk gegeven van mededogen. Er wordt vertrokken vanuit nieuwsgierigheid en bewondering voor de mens die de poging waagt en het goede nastreeft. Dankzij de werkmethode van onderzoek en ontmoeting roept de Veenfabriek in al haar werk op tot empathie. Deze unieke en open manier van werken wordt door het publiek, collega’s én in het muziek- en theateronderwijs enorm gewaardeerd.

Met dank aan: de Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Fonds21, Lira Fonds, Oostpool, Phi Nguyen, Bert Hadders, Raoul Copier, Marije Ligthart, Joeri Vos en Bram Walter.

AGENDA

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland.