fbpx
107717673 3260968277299222 8224435796816369402 O

theatergroep ECHO ontvangt meerjarige steun Gemeente Arnhem

De uitslagen van de meerjarige artistieke programma’s door Gemeente Arnhem zijn bekend. Twee commissies hebben geadviseerd over de adviezen en die adviezen zijn overgenomen door het College van Burgemeester en Wethouders.

tgECHO valt onder de gehonoreerde artistieke programma’s en ontvang steun van de gemeente voor de periode 2021 – 2024.

de Commissie: “tgECHO neemt een eigen plek in in het Nederlandse theaterlandschap en is onder meer door haar samenwerkingen met andere (culturele) partijen een belangrijke speler in het middensegment in Arnhem. Het gezelschap is een schoolvoorbeeld van hoe de keten en het subsidiehuis van Arnhem werkt: de artistieke leiding is afgestudeerd aan de Arnhemse toneelschool, heeft via productiehuis Generale Oost een eigen gezelschap opgezet, daarbij onder- steund door subsidie van de gemeente en later ook door het Fonds Podiumkunsten. 

Het werk van tgECHO is oorspronkelijk en maatschappijkritisch, waarbij de vervreemding niet wordt geschuwd. Het gezelschap maakt in zijn voorstellingen veel gebruik van ironie als stijlvorm. Deze vorm is niet altijd even gemakkelijk te ‘lezen’ voor het publiek en kan daarom als elitair overkomen. Toch waardeert de commissie de artistieke kwaliteit van de voorstellingen van tgECHO en het belichten van de actualiteit, waarbij schurende rafelranden niet uit de weg worden gegaan. Dat niet elke voorstelling altijd even overtuigend en geslaagd uitpakt is inherent aan het maken van theater”. 

Wij zijn erg blij met de steun van de Gemeente, en verheugen ons op de komende jaren!