fbpx
Kopie Van Logozwartgroot Kopie 4

tgECHO TV in tijden van verveling (of quarantaine)

Voor iedereen die thuis opgesloten zit in quarantaine en zich gruwelijk verveelt. Voor iedereen die gewoon heel graag naar het theater zou willen gaan. Voor jullie, delen wij registraties van voorstellingen uit ons tgECHO archief. Dus plof jezelf neer op een fijne plek in je quarantaine bunker en geniet van Anna en Lotte & co. 

 

Quarantaine week 3:

BURGERLIJKE SCHEMERING

Hoe vergaat het jullie in quarantaine?

De personages in Burgerlijke Schemering leven al zo lang afgezonderd van de maatschappij dat hun ideeën over hoe je samen moet leven, ethiek en moraliteit op z’n minst merkwaardig te noemen zijn. Dit wordt pijnlijk duidelijk als een derde persoon hun territorium betreedt… Een voorstelling uit 2016 mét wc-papier.

Voor wie graag leest, lees dan zeker even de tekst van Jibbe Willems. Ook interessant, op brainwash dit artikel over hoe we juist in afzondering op elkaar en het morele besef van de ander aangewezen zijn. Wil je meer weten over de voorstelling en de geweldige mensen die deze tot stand heeft gebracht? kijk dan hier.

 

Quarantaine week 2:

EINDLAND 

Hoe komen we als beschaving uit deze pandemie? Zullen onze waarden veranderd zijn? Blijft WC-papier het nieuwe goud? Eten we nog steeds dieren?
In EINDLAND bevinden we ons eveneens na een apocalyps. We zien twee wezens die het afvoerputje van de wereld schoonmaken en daarbij stuiten op de resten van een beschaving die zij nooit gekend hebben. Wat is de waarde van een stoplicht een schilderij of een spiegel? En wat is woede, liefde en dood eigenlijk?

Een doordeweekse nacht,
half bewolkt, half helder,
de sterren stipten schuw
het donker aan, de maan
in haar laatste kwartier
nam een foetushouding aan.
De wind hield zich koest,
had zijn onrust afgeschud
en wachtte in traag sluimer,
zoals alles wat het licht mint,
de zon

(Jibbe Willems)(Voor de hele tekst van EINDLAND klik hier)

Deze post-apocalyptische fabel speelden we in 2011 tijdens Over het IJ festival in Amsterdam.
Voor de credits klik hier.
 

Lees hier een ándere visie op het post-Coronapandemie-tijdperk.
Li Edelkoort: “Coronavirus offers a blank page for a new beginning”.

 

Quarantaine week 1:

STEL JE BENT EEN KOE

Een voorstelling die we in 2014 op OEROL speelden. Het is een theatrale bespiegeling over de mens en de dierenindustrie.
Om in de toekomst corona-achtige pandemieën te voorkomen, zullen we onze relatie met dieren grondig moeten herzien. Als je daar meer over wilt lezen, lees dan zeker dit interessante artikel!

Tja.. de registratie is van niet al te beste kwaliteit helaas. Maar vanwege de inhoud wilden wij hem jullie toch niet onthouden en ach… als Netflix de beeldkwaliteit verlaagt, dan kunnen wij dat ook.

Lees vooral ook even de tekst van Stel je bent een koe van Magne van den Berg. Maar ook heerlijke recepten met cavia, hond en kat. En nog een hele verzameling andere teksten die de voorstelling nooit gehaald hebben. Overige info en credits van de helden die hebben meegewerkt aan deze voorstelling vindt je hier.