fbpx
Veenproef3

Ontdek de smaak van pijn tijdens de Veenproef

Op 30 oktober kun je tijdens de Veenproef, bij Scheltema in Leiden, de smaak van pijn ontdekken. De Veenfabriek en Toneelgroep ECHO openen op deze avond de deuren van het repetitieproces van hun nieuwe voorstelling CLUB CATHARSIS. Een muzikale zwart- komische thriller over de zoektocht naar erkenning en zingeving.

DE SMAAK VAN PIJN

De repetities voor Club Catharsis zijn nog in volle gang. Maar toch nodigen de makers iedereen alvast uit om deel uit te maken van het maakproces tijdens een hypnotiserende ‘Veenproef’. Onder het genot van een pijnlijk lekker driegangendiner, samengesteld door acteur Phi Nguyen en speciaal afgestemd op de thema’s van de voorstelling, krijgt het publiek een kijkje in de keuken van Club Catharsis. Zo worden er vuurballen, brandnetels doodstrompetten en cactussen geserveerd. Onder begeleiding van regisseur Roeland Hofman, worden een aantal scènes uitgeprobeerd en komen er muzikale previews voorbij. Joeri Vos, artistiek leider van de Veenfabriek gaat in gesprek met de spelers  en gastspreker Jaap Schoen, consultant orthopedisch chirurg, gaat dieper in op het thema pijn. Tot slot wordt het publiek verrast met een korte demonstratie van een echte hypnotiseur!

De Veenproef vindt plaats op woensdag 30 oktober vanaf 19.00 uur bij Scheltema in Leiden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Veenfabriek.