fbpx
Volpone Klein 08 © Sanne Peper

Nederlands Theaterfestival nomineert Lotte Dunselman voor 
belangrijke toneelprijs Colombina

Lotte Dunselman, actrice en een van de artistiek leidsters van tgECHO, is deze week genomineerd door de jury van het Nederlands Theaterfestival voor de Colombina voor haar rol in de voorstelling Volpone van Dood Paard.

De Colombina is de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol die jaarlijks in september traditiegetrouw wordt uitgereikt op het Nederlands Theaterfestival, tijdens het Gala van het Nederlands Theater, slotavond van het festival. Dit jaar vindt het Gala van het Nederlands Theater plaats op 17 september in de Stadsschouwburg Amsterdam. Andere kanshebbers in deze categorie zijn Yara Alink en Keja Klaasje Kwestro. Naast deze prijs worden de Theo d’Or (meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol), Louis d’Or (meest indrukwekkende mannelijke dragende rol) en de Arlecchino (meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol) uitgereikt.

De Nederlandse Toneeljury bestaat dit jaar uit Ferry Mingelen (voorzitter), Walther van den Heuvel (vicevoorzitter), Cecile Brommer, Keimpe de Jong, Anneke van der Linden, Wybrich Kaastra, Jeannette Smit en Karin Veraart.

Juryrapport
Uit het juryrapport: ‘Lotte Dunselman is een mimische alleskunner. We kennen haar vooral als droogkomische actrice binnen haar eigen gezelschap tgECHO maar in de context van Dood Paard krijgt Dunselman vleugels en vice versa. Als outsider daagt Dunselman met haar uitbundige fysieke speelstijl de andere spelers uit tot ander gedrag maar blijft intussen haar geniale, fysieke zelf te midden van de Dood Paard traditie.’

Foto: Lotte Dunselman in Volpone van Dood Paard, copyright Sanne Peper.