fbpx

In maart zal de nieuwste voorstelling van theatergroep ECHO, met de toepasselijke titel “ECHO” in première gaan. ECHO is een zwart-komische one-woman-show over moeder zonder moeder: Anna. De voorstelling vertrekt vanuit een intiem autobiografisch verhaal, om zich te ontvouwen tot verpletterende en ontroerende fictie, een universele reflectie op leven en dood, op menselijke wortels, allesoverheersende angsten en de kringloop van het leven.

Als actrice Anna Schoen deze voorstelling gaat spelen, is zij 41,5. Dezelfde leeftijd die haar moeder had toen ze te horen kreeg dat ze kanker had. Dat dat haar doodvonnis zou zijn, wist ze toen nog niet. Nu Anna zelf moeder is en het moment in zicht komt dat zij ouder zal zijn dan haar eigen moeder ooit geworden is, is het tijd voor een ode aan haar. Aan het moederschap. Een ode aan het leven. En daarmee een ultieme afrekening met de dood.

 

 

 

 

We horen graag jouw verhaal!

Omdat er zoveel andere mooie verhalen van moeders zonder moeder zijn die een podium verdienen, hebben we een speciale Instagrampagina in het leven geroepen die deze verhalen bundelt. Op deze pagina kan ook jij je verhaal delen, aan de hand van foto’s van objecten. Objecten die iets vertellen over jouw moeder, je eigen moederschap en je kinderen.

Met objecten bedoelen we eigenlijk alles wat in een beeld te vangen is, dus naast tastbare dingen kan je ook een foto maken van een liedje, een geur, een citaat.

Wil jij hier ook jouw verhaal delen?
Fotografeer en beschrijf dan één of meerdere objecten waar je aan moest denken bij deze vragen:

Wie ben jij?
Wat betekent het om moeder te zijn?
Wie is jouw moeder?
Wat heeft jouw moeder aan jou overgedragen?
Wat heeft jouw moeder aan jouw kind overgedragen?
Wat zou jij aan je kind willen overdragen?
Wie is jouw kind?

(Je hoeft met jouw foto(‘s) niet al deze vragen te beantwoorden. Ze zijn puur ter inspiratie)

Je kan iets vertellen over jezelf, je moeder en je kind(eren) met 1 object/foto, maar dat hoeft niet.
Je kunt ook verschillende beelden inzenden die dit samen vertellen.

De enige kaders zijn:

1 object per foto.
Maximaal 10 foto’s per inzending.
Maximaal 2.200 tekens per inzending.

Jouw bijdrage aan dit project kan je sturen naar anna@tgecho.com

Mocht je nou veel meer tekens willen gebruiken dan kan je zélf een korte versie maken. Geef je beschrijving dan een titel (dan is hij makkelijker terug te vinden op de pagina) en houd er rekening mee dat de volgende zin (van 72 tekens) er nog onder past:

>> Deze tekst is ingekort. De volledige versie vind je op tgecho.com/mzm <<