fbpx
Foto POLLE B. WILLEMSEN

Lovende recensies voor De Poolse Bruid

Wat de pers schreef over De Poolse Bruid:

“Een hartverscheurend mooie voorstelling” . 

“Werkelijk alles klopt in deze voorstelling”. 

“Vanaf de allereerste scène bestaat die [de film] niet meer en wordt je meegezogen in dit ontroerende verhaal.” 

“Deze kunstgreep stelt hoge eisen aan de spelers die binnen luttele secondes moeten schakelen van de rol van verteller naar die van personage. Mede dankzij de uiterst subtiele regie van Lies van de Wiel gebeurt dat de hele tijd volstrekt overtuigend”.   Theaterkrant, Keuze van de Criticus, 23 juni 2019. Lees de volledige recensie van Theaterkrant hier.

“een schitterende tekst van Jibbe Willems. (…) Willems hanteert scherpe omschrijvingen en verwoordt mijmeringen prachtig: ‘er zit aarde in zijn aderen / hij kan nergens anders ademen’.” 

“De enscenering geeft de tekst en het spel veel ruimte, en daarmee de spanning tussen Henk en Anna, die zich aan elkaar vastklampen, misschien meer uit wanhoop dan uit liefde. Zo ontstaat een imponerende performance, zonder opsmuk: je kunt er zo het Hogeland in herkennen” ●●●●●NRC,Lees de volledige recensie van het NRChier.

 “En verder is alles in deze voorstelling adembenemend minimaal.” Dagblad van het Noorden

Waanzinnig indrukwekkend spel van Lotte Dunselman”.

“Het Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep ECHO ademen met deze voorstelling zo nu en dan de kern, maar vooral de karakteristiek van een uniek provinciaal bestaan smaakt naar meer. Veel meer.” Friesch Dagblad. Lees de volledige recensie hier.

“De film ‘De Poolse bruid’ uit 1998 was een ode aan de ongerepte schoonheid van het Groninger land. In de theaterbewerking, te zien in Onderdendam, gaat het vooral om het innerlijke landschap van boer Henk en zijn Poolse Anna”. Trouw, 18 juni 2019. Lees het volledige artikel hier.

“Waar de beelden in de film een groot deel van het verhaal vertelde, neemt taal nu de rol van de camera over. Willems schrijft vrij rauw en poëtisch en dat past hier heel mooi.”De Telegraaf, 18 juni 2019. Lees het volledige artikel hier.