fbpx
RBF 3896 Copy Kopie

Lotte Dunselman trekt zich vanaf voorjaar 2020 terug uit artistieke leiding tgECHO

Dunselman is sinds de oprichting van ECHO in 2004 samen met Anna Schoen de vaste actrice én artistieke leider van het gezelschap uit Arnhem. Dunselman trekt zich vanaf het voorjaar 2020 terug uit de artistieke leiding van ECHO.

Dunselman: “Samen met Anna heb ik dit gezelschap opgezet en gebracht waar het nu staat. Dat heb ik met heel veel plezier gedaan. Jarenlang was ECHO mijn leven en Anna Schoen mijn partner. Na 15 jaar artistiek leiderschap is het tijd voor wat anders. Ik wil me de komende jaren meer gaan richten op acteren, spelen bij andere theatergezelschappen en in TV- en filmprojecten.”

Dunselman blijft als gastactrice verbonden aan ECHO. De artistieke leiding van toneelgroep ECHO blijft in handen van Anna Schoen.

Anna Schoen: Ik ga Lotte absoluut missen als artistiek partner. We hebben samen bijzondere voorstellingen gemaakt waar ik erg trots op ben. Ik respecteer Lotte’s beslissing om nu een andere weg in te slaan. Het schept nieuwe mogelijkheden voor ons allebei”. 

Club Catharsis laatste gezamenlijke productie 

Dunselman en Schoen sluiten hun samenwerking in de artistieke leiding af met een muzikale, zwart-komische thriller: Club Catharsis. Een coproductie met de Veenfabriek. Club Catharsis is vanaf november te zien in de Nederlandse Theaters.
In Club Catharsis gaat een vrouw, wanhopig door de leegte in haar bestaan, op zoek naar erkenning en zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand. 

Herneming succesvolle voorstelling De Poolse Bruid

In 2020 wordt de succesvolle voorstelling ‘DE POOLSE BRUID’ weer gespeeld. De door de pers en publiek bejubelde voorstelling over twee mensen uit verschillende culturen (gespeeld door Dunselman en Paul van der Laan), door het noodlot samengebracht, leren elkaar kennen ver weg van de bewoonde wereld, is een coproductie met het Noord Nederlands Toneel en speelt zich af op een boerderij.