fbpx

 

deel van illustratie van Petra Bouwens

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juni presenteren vijf studenten van de HKU opleiding Writing for Performance in samenwerking met ECHO hun afstudeerstukken via een online leesavond. Iedere avond staat in het teken van het afstudeerstuk van één student. De stukken worden hardop gelezen door acteurs.
De leesavonden zijn openbaar en gratis te volgen via zoom. Wil je meekijken?
Dat kan gewoon én het is gratis! Hieronder staan de zoomlink en het wachtwoord.

https://us02web.zoom.us/j/6618015479?pwd=ODU1eU5Cem4wSnJadE01YnVoNytzQT09

Meeting ID: 661 801 5479
Password: tgecho.com

Als je zeker wil zijn van een plaats, meld je dan even aan.

Aanmelden voor Renske

 

Woensdag 24 juni – 20:00 uur –  RENSKE MARIKE VAN DIJK

 

Over Renske 

Renske Marike van Dijk haar teksten leggen de wereld in de weegschaal, maar dagelijksheid en humor schroomt zij niet, onuitgesprokenheid met als doel uitgesproken te zijn ook niet.

Afkomstig uit een theatergezin zag Renske in haar leven heel wat voorstellingen. Op het podium kwam ze niet zo uit de verf, maar de woorden kleefden al vroeg aan haar. In de vier jaar Writing for Performance is ze op zoek gegaan naar haar stem als schrijver, die zowel op de vlucht wilde slaan voor alles wat met de huidige moderne maatschappij te maken heeft, als een bijdrage wil leveren aan deze wereld. Deze combinatie heeft in haar het verlangen aangewakkerd op zoek te gaan naar nieuwe vormen. Haar teksten zijn vaak beeldend, vol van natuurlijke elementen, niet-lineaire experimenten en niet-menselijke personages. Naast toneelschrijven, maakt Renske muziek en vorig jaar debuteerde zij als dichteres in Hollands Maandblad. Dit jaar neemt zij, naast haar afstuderen, deel aan het talententraject Vers van het Mes (Perdu en De Buren).

 

Synopsis  ‘In zee gaan’
‘In Zee Gaan’ is een toneelstuk over een klein vissersdorp grenzend aan een enorme zee. Hoofdpersonages zijn de vuurtoren Rujberg Knude, Postmeneer/Olanrewayu, Elsa, Boerin en Haar Man. Het is een stuk over de vastomlijnde dorpscultuur. Over het vast zitten in een rol die je is toebedeeld en daarvoor op de vlucht slaan. Tegelijkertijd dreigt het dorp door kusterosie in zee te storten, maar daar zijn maar een paar dorpelingen van op de hoogte. Maar waarom zou je je er druk om maken als alles altijd zo gaat zoals het gaat?

Rolverdeling In zee gaan tijdens leesavond:

POSTMENEER/OLANREWAYU (+evt BURGEMEESTER VAN HET ANDERE DORP): Chiron Holwijn

COWBOY (+evt MANFRED- MARJAN- STAMGAST 2)  Teuntje Post

BOERIN Anna Schoen of Eva Duijvestijn

GERMA Romijn Scholten

PASTOOR/PATER/PRIESTER OF GEWOON ZICHZELF Sam van Hulst

RUJBERG KNUDE (+ evt MANFRED- MARJAN- STAMGAST 2- HET

WERKMANNENKOOR) Tijn Panis  

DOCHTER LIAM (+ evt BURGERMAN – VROUW) ’Ntianu Stuger

HAAR MAN (+ evt STAMGAST 1) Peter Bolhuis

BURGERMAN (man, 59) 

ELSA Roos Bottinga

MANFRED (man, 44) Jasper van der Pijl

MARJAN (vrouw, 56)

VROUW (vrouw, 39)

STAMGAST 1 (man, 51)

STAMGAST 2 (man, 48)

BURGERMEESTER VAN HET ANDERE DORP (man of vrouw, 45)

HET WERKMANNENKOOR

 

Fragment

RUJBERG KNUDE

Omdat we allemaal nergens thuis lijken te horen als we ons echt durven afvragen wie we zijn, wat morgen brengt, wat het betekent om een lichaam te hebben. 

Daarom juist daarom juist behoren wij ergens thuis. 

In, het is mij om het even, een leeg midden, op een plein.

Maar nu! Hebben we mensen nodig die als wilde ganzen even neerstrijken, 

die een feest een feest kunnen laten zijn.


Stilte

Eh

Hallo?
Opleiding Writing for Performance

Writing for Performance is de enige voltijd hbo-studie tot dramaschrijver in Nederland. Door middel van een uitgebreid lessenpakket leren de studenten alle technieken die ze nodig hebben om een professionele schrijver te worden. Ze zijn daardoor breed inzetbaar. Afgestudeerden vinden daarom niet alleen hun weg in het theater en de film- en tv sector maar ook in het schrijven van literatuur, jeugdliteratuur, poëzie en andere genres.

 

Help ons mee en doneer!

Vind je deze leesavonden nou super tof en zou je graag iets willen bijdragen, zodat wij deze avonden kunnen blijven organiseren? Doneer dan een eenmalige gift en je maakt ons enorm blij!

Doneren