fbpx

deel van illustratie van Petra Bouwens

 

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juni presenteren vijf studenten van de HKU opleiding Writing for Performance in samenwerking met ECHO hun afstudeerstukken via een online leesavond. Iedere avond staat in het teken van het afstudeerstuk van één student. De stukken worden hardop gelezen door acteurs.
De leesavonden zijn openbaar en gratis te volgen via zoom. Wil je meekijken?
Dat kan gewoon én het is gratis! Hieronder staan de zoomlink en het wachtwoord.

https://us02web.zoom.us/j/6618015479?pwd=ODU1eU5Cem4wSnJadE01YnVoNytzQT09

Meeting ID: 661 801 5479
Password: tgecho.com

Als je zeker wil zijn van een plaats, meld je dan even aan.

Aanmelden voor Quinten

 

Vrijdag 26 juni – 20:00 uur –  QUINTEN LANGES

 

Over Quinten

Het spectrum tussen verwondering en weigerachtigheid is een voedingsbodem die keer op keer vruchtbaar blijkt voor mijn schrijven.

Quinten Langes (1991) laat zijn taalgebruik het best kenmerken als filosofisch en prozaïsch.
Zijn woorden zijn erop geënt om de nieuwsgierige zonderling in ons te koesteren en te voeden. Tegelijkertijd deinst hij er niet voor terug zijn personages te confronteren met hun onmacht of tekortkomingen door ze flink uit de bocht te laten vliegen.
Het spectrum tussen verwondering en weigerachtigheid is een voedingsbodem die keer op keer vruchtbaar blijkt voor zijn schrijven.
Dat de romanticus en de rebel ook veel met elkaar gemeen kunnen hebben bleek toen Quinten stage liep bij Het Zuidelijk Toneel waar hij een manifest schreef naar aanleiding van de voorstelling ‘Achttien.’ De romanticus formuleert een verlangen waarop de rebel hem inkopt.

 

Synopsis  ‘Amok’

AMOK is een toneeltekst over zintuiglijkheid terug in onze levens uitnodigen. En het herstichten van perspectieven.

AMOK’ gaat over de nooit te beantwoorden vraag: ‘doe je mee of word je monnik?’ en de daarmee gepaarde
metaalmoeheid.

MARISOL is op een missie om de poten onder de stoel van het patriarchaat weg te zagen.
Ondanks haar niet aflatende bevlogenheid de klassenstrijd nieuw leven in te blazen stuit ze op een muur van weerwil en onwetendheid. Gaandeweg begint het te knagen: tegen welke prijs dompel ik mezelf onophoudelijk onder in het wereldlijke leed? MARISOL voelt een morele plicht haar stem in te zetten als instrument, maar doet dat zo effectief dat ze zich schor schreeuwt. Het verlangen naar klaarte en harmonie nemen toe. En toch: wat doe ik mezelf, en hen die niet gehoord worden, aan door me afzijdig te houden?

MAGDALENA heeft haar wilde haren verloren en koestert niet langer de wens uit haar eigen schaduw te stappen, omdat het ook een heel aangename plek is. Schaduw is een bladerdek, is
een lommerrijke tuin waar alles groeit. Hoeven we ook niet meer ver weg, want precies daar begon de trammelant: niet thuis blijven.

Laten we onze reikwijdte verkleinen. Laten we de tijd een halt toeroepen. Mogen we ons onthecht voelen en daardoor dichterbij? Zintuiglijkheid terug in onze levens uitnodigen? En
onze perspectieven herstichten?

Rolverdeling Amok tijdens de leesavond

MARISOL: Janneke Remmers

MAGDALENA: Joke Tjalsma

BUURJONGEN / MEVROUW HARTEN: Jasper van der Peijl

Opleiding Writing for Performance

Writing for Performance is de enige voltijd hbo-studie tot dramaschrijver in Nederland. Door middel van een uitgebreid lessenpakket leren de studenten alle technieken die ze nodig hebben om een professionele schrijver te worden. Ze zijn daardoor breed inzetbaar. Afgestudeerden vinden daarom niet alleen hun weg in het theater en de film- en tv sector maar ook in het schrijven van literatuur, jeugdliteratuur, poëzie en andere genres.

 

Help ons mee en doneer!

Vind je deze leesavonden nou super tof en zou je graag iets willen bijdragen, zodat wij deze avonden kunnen blijven organiseren? Doneer dan een eenmalige gift en je maakt ons enorm blij!

Doneren