fbpx

deel van illustratie van Petra Bouwens

 

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juni presenteren vijf studenten van de HKU opleiding Writing for Performance in samenwerking met ECHO hun afstudeerstukken via een online leesavond. Iedere avond staat in het teken van het afstudeerstuk van één student. De stukken worden hardop gelezen door acteurs.
De leesavonden zijn openbaar en gratis te volgen via zoom. Wil je meekijken?
Dat kan gewoon én het is gratis! Hieronder staan de zoomlink en het wachtwoord.

https://us02web.zoom.us/j/6618015479?pwd=ODU1eU5Cem4wSnJadE01YnVoNytzQT09

Meeting ID: 661 801 5479
Password: tgecho.com

Als je zeker wil zijn van een plaats, meld je dan even aan.

Aanmelden voor Maxine

Dinsdag 23 juni – 20:00 uur –  MAXINE DE JONGH

Over Maxine

De werelden die Maxine creëert zijn gedetailleerd en magisch, zacht en gruwelijk. In die contrasten vindt ze spanning en intimiteit.

Maxine schrijft ritmische-, beeldende toneelteksten, poëzie en scenario. Haar personages zijn eerlijk, tegendraads en kwetsbaar. Hun breken is zichtbaar voor het publiek, maar zijzelf vechten er tevergeefs tegen. De werelden die Maxine creëert zijn gedetailleerd en magisch, zacht en gruwelijk. In die contrasten vindt ze spanning en intimiteit.
Maxine schreef voor Theatermaker en Theaterkrant.nl, ze liep ook stage bij de Indië Monologen en Acteursgroep Wunderbaum bij de voorstelling Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen die in Jena, Duitsland in première ging. Als performer droeg Maxine haar werk voor bij o.a. Mooie Woorden en in samenwerking met Orkest de Ereprijs. Ze schrijft ook poëzie op maat bij culturele evenementen en voorstellingen. 

 

Synopsis  ‘Tongen’

Een reeks ontwapenende ontmoetingen tussen mens en dier in een bos geplaveid met bloemen.

Tongen is een mozaïekvertelling over het breken van twaalf wezens. De traan als leidraad van dit verhaal over diep verdriet en ongemak waar de personages zelf geen woorden aan kunnen geven. Een reeks ontmoetingen tussen mens en dier in een bos geplaveid met bloemen. Wandel mee met deze mensen, twee konijnen en een wandelende tak die niet wandelt.

Rolverdeling Tongen tijdens de leesavond:

Miragliña: Anna Schoen
Meezuna: Sinem Kavus
Moro: Hans Dagelet
 
een vriendengroep van vier:
Emre: Harun Balci
Juvat: Daniel Kolf
Oscar: Abdelkarim El Baz
Malik: Rabbi Jallo
 
Saphira: Nancy Masaba
Rudolf: Peter Bolhuis
Ketimo: Kharim Amier
Pantaglio: Marlijn van der Veen
 
Stemming (zijn drie vrouwelijke stemmen kan gelezen worden door de actrices die Meezuna en Saphira en Pantaglio lezen)
 
Regie + beschrijving Miragliña Anna Schoen

 

Fragment

MEEZUNA

Waarom moet jij steeds knuffelen? 

MORO

Ben tak

Ik ben

Tak 

Niet lop 

En weg

Staan Jij zit 

Veel 

Opleiding Writing for Performance

Writing for Performance is de enige voltijd hbo-studie tot dramaschrijver in Nederland. Door middel van een uitgebreid lessenpakket leren de studenten alle technieken die ze nodig hebben om een professionele schrijver te worden. Ze zijn daardoor breed inzetbaar. Afgestudeerden vinden daarom niet alleen hun weg in het theater en de film- en tv sector maar ook in het schrijven van literatuur, jeugdliteratuur, poëzie en andere genres.

 

Help ons mee en doneer!

Vind je deze leesavonden nou super tof en zou je graag iets willen bijdragen, zodat wij deze avonden kunnen blijven organiseren? Doneer dan een eenmalige gift en je maakt ons enorm blij!

Doneren