fbpx

deel van illustratie van Petra Bouwens

 

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juni presenteren vijf studenten van de HKU opleiding Writing for Performance in samenwerking met ECHO hun afstudeerstukken via een online leesavond. Iedere avond staat in het teken van het afstudeerstuk van één student. De stukken worden hardop gelezen door acteurs.
De leesavonden zijn openbaar en gratis te volgen via zoom. Wil je meekijken?
Dat kan gewoon én het is gratis! Hieronder staan de zoomlink en het wachtwoord.

https://us02web.zoom.us/j/6618015479?pwd=ODU1eU5Cem4wSnJadE01YnVoNytzQT09

Meeting ID: 661 801 5479
Password: tgecho.com

Als je zeker wil zijn van een plaats, meld je dan even aan.

Aanmelden voor Just

Donderdag 25 juni – 20:00 uur –  JUST RIJNTJES

 

Over Just 

Just Rijntjes schrijft toneel, en zoekt samen met zijn karakters naar de kaders van stilte.

In zijn schrijven laat hij personages vaker reageren op het wegvallen van de wereld, van normen en conventies. Zo radicaal als in Op tocht heeft hij het niet eerder gedaan.
De focus in dit stuk ligt op doorgaan, zonder te weten waarom. Ze blijven hopen, maar het is ook de niet ingeloste hoop die alles kapotslaat.
In de tekst staat, zoals vaker, geen regie en ook geen interpunctie. De regelafbreking geeft wel een suggestie voor een ritme, maar er is voor acteurs veel ruimte voor onderzoek.

 

Synopsis  ‘Op Tocht’

Eli en Ot lopen almaar door, al weten ze niet precies waarom.

Eli en Ot zijn op expeditie in het niets. Ze hebben afgesproken door te lopen, ook al is er elke dag op nieuw niets te vinden. Onderweg doen ze pogingen te communiceren, maar lukt het steeds niet echt tot elkaar te komen. We horen hoe ze reageren op het niets en de wederzijdse afhankelijkheid.

Rolverdeling ‘ Op Tocht’ tijdens de leesavond

Eli: Joep van der Geest

Ot: Bram Walter

 

Fragment

ik heb geprobeerd / het water over te steken / mijn hoofd erin te steken / om te drinken / de stroom te voelen / te schrikken van de kou / om emmers te vullen / te voelen / hoe zwaar ze zijn / hoe veel te zwaar ze zijn / ik heb geprobeerd / de stroom door mijn tenen / te laten gaan / een nat pak te halen / om te rillen / om langzaam weer / op te warmen / iets om / voor te werken / om wanhopig / van te worden / te schreeuwen / iets dat / op mijn schouders rust / een last is / die ik dragen moet / die me kapotmaakt / waarin misschien / een doel schuilt / ik heb geprobeerd / het water over te steken / om te zien / hoe en waar / ik een brug / zal bouwen / aan welke oever / ik beginnen zou / ik heb geprobeerd / water te vinden / om in te verdrinken / ik vond geen water / geen bedding / geen stroom / er was / alleen / maar / niks
Opleiding Writing for Performance

Writing for Performance is de enige voltijd hbo-studie tot dramaschrijver in Nederland. Door middel van een uitgebreid lessenpakket leren de studenten alle technieken die ze nodig hebben om een professionele schrijver te worden. Ze zijn daardoor breed inzetbaar. Afgestudeerden vinden daarom niet alleen hun weg in het theater en de film- en tv sector maar ook in het schrijven van literatuur, jeugdliteratuur, poëzie en andere genres.

 

Help ons mee en doneer!

Vind je deze leesavonden nou super tof en zou je graag iets willen bijdragen, zodat wij deze avonden kunnen blijven organiseren? Doneer dan een eenmalige gift en je maakt ons enorm blij!

Doneren