fbpx

deel van illustratie van Petra Bouwens

 

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juni presenteren vijf studenten van de HKU opleiding Writing for Performance in samenwerking met ECHO hun afstudeerstukken via een online leesavond. Iedere avond staat in het teken van het afstudeerstuk van één student. De stukken worden hardop gelezen door acteurs.
De leesavonden zijn openbaar en gratis te volgen via zoom. Wil je meekijken?
Dat kan gewoon én het is gratis! Hieronder staan de zoomlink en het wachtwoord.

https://us02web.zoom.us/j/6618015479?pwd=ODU1eU5Cem4wSnJadE01YnVoNytzQT09

Meeting ID: 661 801 5479
Password: tgecho.com

Als je zeker wil zijn van een plaats, meld je dan even aan.

Aanmelden voor Hanna

 

Maandag 22 juni – 20:00 uur – HANNA FLEER

 

Over Hanna

Hanna Fleer zoekt de grenzen op van posthumanistische theater.

Liefde voor theater bracht Hanna Fleer (1996) naar de HKU om de opleiding Writing for Performance te volgen. Gedurende de studie heeft ze -ondanks haar dyslexie- van taal leren houden in al haar vormen en verschijningen. Ze schrijft schone en heldere taal, het liefst met een absurdistisch randje. Naast het schrijven van theater zet Hanna taal ook in verschillende media in. Denk aan podcasts, essays, hoorspelen, blogs, proza en poëzie. Ze ziet zichzelf als een verhalenverteller en ieder verhaal heeft een eigen vorm nodig. Ook geeft Hanna workshops omdat ze het belangrijk vindt dat verhalen gedeeld worden, dat is uiteindelijk waar schrijven (misschien zelfs alles) om gaat.
Daarbij is het goed om te vertellen dat ze een flinke fascinatie voor het Posthumanisme heeft ontwikkeld. Niet alleen haar werk speelt zich af binnen deze filosofie maar ook het proces en de presentatie.

 

Synopsis  ‘Is your refrigerator running?’

Een gevecht tussen binnen en buiten, tussen isolement en contact, tussen vooruitgang of niet, tussen mens en ding.

Het leven van Reza speelt zich af tussen de vier muren van zijn kleine studio. Hij heeft hier een eigen wereld gecreëerd, met eigen spelregels. Het is misschien niet een perfecte wereld, maar wel één waarin Reza zich veilig voelt. Tot dat Ida, zijn zus op bezoek komt en de buiten wereld mee naar binnen neemt, wat natuurlijk niet past.

Rolverdeling ‘ Is your refrigerator running?’ tijdens de leesavond
REZA: Tarikh Janssen
IDA: Ilse Geilen

 

Fragment


REZA tegen telefoon
Kan je mijn meest recente notitie voorlezen?

TELEFOON
Ik heb deze onderdelen gevonden:
In je laatste notitie met de titel ‘Het komt goed’ staat: ‘Het komt goed.’
Wil je de volgende horen?  

REZA
Ja

TELEFOON
In de notitie met de titel ‘Het komt echt goed’ staat: ‘Het komt echt goed, Reza.’
Wil je de volgende horen? 
Opleiding Writing for Performance

Writing for Performance is de enige voltijd hbo-studie tot dramaschrijver in Nederland. Door middel van een uitgebreid lessenpakket leren de studenten alle technieken die ze nodig hebben om een professionele schrijver te worden. Ze zijn daardoor breed inzetbaar. Afgestudeerden vinden daarom niet alleen hun weg in het theater en de film- en tv sector maar ook in het schrijven van literatuur, jeugdliteratuur, poëzie en andere genres.

 

Help ons mee en doneer!

Vind je deze leesavonden nou super tof en zou je graag iets willen bijdragen, zodat wij deze avonden kunnen blijven organiseren? Doneer dan een eenmalige gift en je maakt ons enorm blij!

Doneren