fbpx
Arnhem, 2 Juni 2020. De Acteurs Anna Schoen En Laurens Van Lottum Van Tonnelgroep Echo In Het Moerriool Met Erik Laurentzen Van De Gemeente. Ze Gaan Een Hoorspel Maken Over Leven In Ondergronds Arnhem.  Foto: Gerard Burgers

Fuck 2020!?

Het mooiste van 2020 is misschien wel dat het jaar al bijna voorbij is. Toch kunnen we terugkijken op een absurd jaar waarin we met ECHO ondanks de tegenslagen ook een aantal positieve momenten hebben meegemaakt.

Er is door ons al veel gezegd over de oneindige lijst aan mooie recensies en nominaties die De Poolse Bruid mocht ontvangen. Voor ons was dat alleen niet het enige hoogtepunt dit jaar!

We wilden een live-executie-spelshow onder de noemer Dood en Spelen maken voor het festivalseizoen. Omdat de festivals door de Covid-19 maatregelen afgelast werden besloten we om alles ondersteboven te gooien en Ondergronds te gaan.

Al eeuwenlang gaan er geruchten rond over een gangenstelsel onder Arnhem. Oude panden in de binnenstad zouden verbonden zijn met kerken en kloosters. Maar wat er nou werkelijk van waar is, is tot nu toe altijd onduidelijk gebleven. In Ondergronds komen we daar stukje bij beetje achter. In deze spannende en absurdistische podcastserie i.s.m. De Vlieg neemt Laurens van Lottum ons mee op zijn surrealistische speurtocht in het gangenstelsel dat wel degelijk blijkt te bestaan.

Alle afleveringen van Ondergronds zijn hier te besluiteren.

~

De thuisrecensent van Theaterkrant schreef een recensie over Ondergronds:
“Absurdistisch thrillerhoorspel over ondergrondse geheimen“.
https://bit.ly/ondergronds-theaterkrant

Theaterparadijs over Ondergronds:
“Ondergronds: geweldige sfeeropbouw in mysterieus hoorspel”
https://bit.ly/ondergronds-theaterparadijs

En als klap op de vuurpijl maakte Omroep Gelderland een prachtig item:
“Arnhemse theatermakers lanceren podcast ondergronds”
https://bit.ly/ondergronds-omroepgelderland