fbpx
Club 08 © Sanne Peper

De pers over Club Catharsis

Wat de pers schreef over Club Catharsis:

“In Club Catharsis speelt toneelgroep ECHO op overtuigende, onbeschaamde en nietsontziende manier dit zwart-komische stuk”. I Love Theater *** Lees de volledige recensie hier 

“John van Oostrum draagt met zijn basgitaar en vele geluidseffecten op een goede manier bij aan de duistere sfeer die hoort bij dit absurdistische stuk”. I Love Theater *** Lees de volledige recensie hier.

“Deze voorstelling is vernieuwend. Een aanrader voor iedere theaterliefhebber die uitgekeken is op brave toneelstukken. Muziek van John van Oostrum is de kers op de thriller taart die Club Catharsis is. Theaterparadijs ***. Lees de volledige recensie hier.

“Muziektheatervoorstelling Club Catharsis (..) heeft een spannende balans tussen satire en surrealisme”

“Door de onvoorspelbare tekstbehandeling en de ontregelende muzikale begeleiding van John van Oostrum (…) krijgt het stuk een Lynchiaans tintje”.

“..roept het stuk boeiende vragen op over de verwevenheid van andermans leed en entertainment, en onze collectieve verslaving aan drama.”

*** NRC over Club Catharsis. Lees de volledige recensie hier.

“Wij hebben genoten van de voorstelling. Het was geweldig. Ikzelf ben nog aan het herkauwen: want wat hebben we nu eigenlijk gezien? Dat ik er nog mee bezig ben, betekent dat ik ben geraakt. En dat is een goed teken”. Aldus een bezoeker van Club Catharsis.

Filosoof Floris van den Berg schreef een uitgebreide reactie op Club Catharsis in The Post Online. Je leest het hier.

“Club Catharsis laat zien hoe moeilijk het kan zijn om met psychische problemen en bijbehorend leed om te gaan. Het visualiseert hoe dun de lijn kan zijn tussen psychische aandoeningen en schreeuwen om aandacht. Wanneer er psychische problemen in het spel zijn is het soms moeilijk om onderscheid te maken tussen de schuldige en het slachtoffer. Daarnaast deelt het toneelstuk een sneer uit aan de huidige westerse maatschappij, waarin vaak weinig plaats is voor negatieve gevoelens. Alles moet leuk, mooi en positief op anderen overkomen, anders ben je niets waard. In Club Catharsis is het de omgekeerde wereld, daar wordt het leed juist gevierd”. Jongin Arnhem over Club Catharsis.

Ook de Volkskrant en Theaterkrant schreven een recensie over Club Catharsis.